Onze Artists

Maak kennis met onze partners in crime en duik in het verhaal achter elke artiest. Ontdek wie ze zijn, wat ze doen en welke kunstwerken ze maken.

Ben je onder de indruk van één (of meerdere) van onderstaande artiesten? Laat ons weten wie jou omver blaast en wij doen de rest! Samen met de artiest werken we een op maat gemaakte muurschildering uit voor je huis, stad of bedrijf!

A SQUID CALLED SEBASTIAN

A Squid Called Sebastian

(BE)

A Squid Called Sebastian (ASCS) werd geboren in Amerika en kwam er al op jonge leeftijd in contact met street art en graffiti. In 1989 verhuisde hij met zijn ouders naar België, waar hij een artistieke opleiding in beeldverhaal volgde. Hierbij lag de focus op striptekenen, wat een voorliefde voor Japanse en oosterse tekeningen aanwakkerde. In zijn huidig werk combineert en vertaalt hij zijn tekeningen en atelierwerk naar afbeeldingen met vaak organische en dierlijke onderwerpen. Kenmerkend voor deze kunstenaar zijn ook de Oosters geïnspireerde expressieve maskers die vaak deel uitmaken van zijn emotieve en surrealistische wereld. Zijn muurschilderingen zitten vol symbolisme waar een verhaal, al dan niet persoonlijk, aan vast zit.

CEE PIL

Cee Pil

(BE)

Cee Pil maakt kwalitatieve werken aan topsnelheid, waardoor het een plezier is om hem ergens live aan het werk te zien. Door zijn ervaring in de traditionele schilderkunst en het maken van hyperrealistische portretten van dieren in het bijzonder, is hij in staat om vakkundig zijn unieke optische illusies tot stand te brengen. Hij combineert meerdere beelden met elkaar en komt hierdoor telkens tot een verbazingwekkend resultaat.

READY 2 RUMBLE

Danny Rumble

(NL)

Danny Rumbl is een illustrator en artist uit Rotterdam, waar hij in zijn studio werkt aan illustraties, grote murals en houten sculpturen. Zijn inspiratie groeit voort uit zijn liefde voor cartoons en illustraties uit de jaren 60 en 70, uit natuur, eten en moderne popcultuur. Wanneer je alles mixt, creëer je zeer dynamische cartooneske, dierenachtige characters met een menselijke touch.

KLAAS VAN DER LINDEN

Klaas Van der Linden

(BE)

Klaas Van Der Linden uit zijn liefde voor het schilderen van mensen, objecten en onderwerpen vanuit zijn eigen dagelijkse en persoonlijke leefomgeving. Dit doet hij via een unieke kruising tussen penseel en spuitbus op doek. Van Der Linden is een meester in het weergeven van licht en reflecties en benadrukt deze vaak met felle fluorescerende kleuren. Zijn doeken vormen vaak de inspiratie voor zijn grotere muurschilderingen, die weergaven zijn van een duistere wereld vol spoorwerkers, nachtvlinders en schedels. Vanitas symbolen en nachtelijke taferelen liggen aan de kern van zijn oeuvre dat een reflectie vormt op het leven in al zijn facetten.

KYMO ONE

Kymo One

(BE)

De Gentse kunstenaar Kymo One kan zowel realisme als meerdere grafische stijlen aan. In zijn vorige werken beeldde hij oude Romeinse standbeelden af met een realistische toets en typerende Kymo-elementen, zoals rook en kettingen. Vandaag de dag komt zijn opleiding als grafisch illustrator meer en meer tot uiting.

MATTHEW DAWN

Matthew Dawn

(BE)

Matthew Dawn heeft net zoals van Gogh een blauwe periode gekend, maar is ondertussen verder geëvolueerd naar werk met een hoge graad van realisme. Zijn werken dragen doorgaans diepere boodschappen met zich mee. Bijvoorbeeld voor het werk ‘After All, Strangers Again’ in Gent, putte hij inspiratie uit de liefde en de vergankelijkheid ervan; een ervaring die universeel herkenbaar is.

NUNO VIEGAS

Nuno Viegas

(PT)

Nuno Viegas staat bekend voor zijn fotorealistische werken. Geïnspireerd door de graffiticultuur waarin hij opgroeide, schildert hij vaak handschoenen, T-shirts en maskers; allemaal elementen die herkenbaar zijn voor mensen die illegaal graffiti schilderen. Vandaag de dag is hij aan de slag als een professionele street artist, met werk dat zich subtiel tussen street art en graffiti profileert.

SOLO CINK

Solo Cink

(PT)

Deze bekwame calligraffiti kunstenaar uit Brussel herinterpreteert gotische letters en transformeert ze naar de bouwstenen van geometrische en kleurrijke werken, die er bijna uitzien als mandala's. Zwart, wit en goud zijn kleuren die regelmatig in zijn werk terugkeren en bijdragen aan de mystieke sfeer. De kunstenaar ontdekte kalligrafie tijdens het reizen door Azië, waarna hij deze schrijfstijl volledig naar zijn hand zette. Oosterse culturen zijn voor hem een grote bron van inspiratie. Wie er de tijd voor neemt, kan zelfs het 'Ohm' symbool en andere referenties naar spirituele wijsheden in zijn muurschilderingen terugvinden.

VIOLANT

Violant

(PT)

Violant is een getalenteerde Portugese schilder wiens muurschilderingen vaak dieren bevatten. Soms zijn ze surrealistisch en worden meerdere onderwerpen feilloos gecombineerd. Doorgaans kan de kijker een diepere boodschap afleiden uit zijn werk. Violant staat ook gekend voor zijn Braziliaanse manier van schilderen; hij schildert namelijk muren van maar liefst 8 meter hoog; zonder ladder, maar met een lange stok en een borstel.

HUASCAYA

Xuas

(BE)

De schilderijen van Xuas lijken wel uit een fantasiewereld te komen. Zijn feeëriek kleurgebruik en fantasierijke taferelen zetten je meteen aan het dromen.

Want to join our artist team?

Wallin

Revitalizing walls with art

Contact us now and find out how

Contact us

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info