Onze Artists

Maak kennis met onze partners in crime en duik in het verhaal achter elke artiest. Ontdek wie ze zijn, wat ze doen en welke kunstwerken ze maken.

Ben je onder de indruk van één (of meerdere) van onderstaande artiesten? Laat ons weten wie jou omver blaast en wij doen de rest! Samen met de artiest werken we een op maat gemaakte muurschildering uit voor je huis, stad of bedrijf!

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-asquidcalledsebastian-graffiti-goldrush-loures

A Squid Called Sebastian

(BE)

A Squid Called Sebastian (ASCS) werd geboren in Amerika en kwam er al op jonge leeftijd in contact met street art en graffiti. In 1989 verhuisde hij met zijn ouders naar België, waar hij een artistieke opleiding in beeldverhaal volgde. Hierbij lag de focus op striptekenen, wat een voorliefde voor Japanse en oosterse tekeningen aanwakkerde. In zijn huidig werk combineert en vertaalt hij zijn tekeningen en atelierwerk naar afbeeldingen met vaak organische en dierlijke onderwerpen. Kenmerkend voor deze kunstenaar zijn ook de Oosters geïnspireerde expressieve maskers die vaak deel uitmaken van zijn emotieve en surrealistische wereld. Zijn muurschilderingen zitten vol symbolisme waar een verhaal, al dan niet persoonlijk, aan vast zit.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-asit

Asit

(BE)

Bert Vuylsteke a.k.a. Asit heeft zijn roots in het West-Vlaamse Ruiselede. Na zijn studie regentaat plastische kunst is hij in Gent blijven wonen. Sinds 1997 is Bert begonnen met graffiti onder de naam Asit. Naast graffiti zijn er ook de custom werken op canvas, airbrush, logo- & tatttadesign, tekeningen…

In de beginjaren maakte Asit voornamelijk letterpieces in kleur. Geleidelijk is dit overgeschakeld naar meer realistische portretten en characters in zwart/wit. Later zijn de cyborgdieren op het toneel verschenen, zowel in kleur als zwart/wit. Deze dieren zijn intussen een soort handelsmerk geworden. Tot op de dag van vandaag komen er nog steeds exemplaren bij die intussen een meer cartoon-style karakter hebben gekregen.

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-carolina favale

Carolina Favale

(AR)

Carolina Favale is kunstenares uit Argentinië die studeerde aan de School voor Beeldende Kunsten Antonio Berni, waar ze afstudeerde in de richting Beeldende Kunsten in Printmaking. Sinds 2010 maakt ze muurschilderingen met behulp van spuitverf, beïnvloed door verschillende stedelijke kunstmanifestaties. De straat maakt het mogelijk om een taal te creëren die verschillende vormen van actie en directe interventie combineert. Deze taal is het resultaat van verschillende zoektochten naar toe-eigening en herinterpretatie van elementen uit de Latijns-Amerikaanse en Europese beeldende kunst (met name uit het Symbolisme, de Pre-Columbiaanse kunst en de Latijns-Amerikaanse muurschilderkunst), vertaald in spuitverf. Haar voornaamste interesse is het creëren van tijdloze en rustige ruimtes, die uitnodigen tot contemplatie en reflectie, waarbij ze vragen stelt over verschillende aspecten die de menselijke conditie maken en interpelleren. Voor deze kunstenaar is de artistieke praktijk vooral een authentieke ruimte voor zelfkennis waardoor men betekenis kan construeren op basis van persoonlijke ervaringen.

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-ceepil-graffiti-goldrush-loures

Cee Pil

(BE)

Cee Pil maakt kwalitatieve werken aan topsnelheid, waardoor het een plezier is om hem ergens live aan het werk te zien. Door zijn ervaring in de traditionele schilderkunst en het maken van hyperrealistische portretten van dieren in het bijzonder, is hij in staat om vakkundig zijn unieke optische illusies tot stand te brengen. Hij combineert meerdere beelden met elkaar en komt hierdoor telkens tot een verbazingwekkend resultaat.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-danny rumble

Danny Rumble

(NL)

Danny Rumbl is een illustrator en artist uit Rotterdam, waar hij in zijn studio werkt aan illustraties, grote murals en houten sculpturen. Zijn inspiratie groeit voort uit zijn liefde voor cartoons en illustraties uit de jaren 60 en 70, uit natuur, eten en moderne popcultuur. Wanneer je alles mixt, creëer je zeer dynamische cartooneske, dierenachtige characters met een menselijke touch.

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-david duits

David Duits

(BE)

David Duts spoot zijn allereerste graffiti rond het jaar 2000. Onder de invloed van de Amerikaanse Hip Hop Cultuur verdiepte hij zich in deze toen nog jonge wereld.

Het duurde dan ook niet lang voordat er overal in de buurt kleurrijke werken opdoken. Enkele die tot op de dag van vandaag nog steeds het Kortrijks standbeeld kleuren.

Tussen 2009-2018 diepte Duits zijn stiel als graffiti kunstenaar uit en ontwikkelde zo zijn eigen typerende letterstijl.

Maar stilletjes aan groeide ook zijn interesse voor het figuratieve en ontdekte het idee van ‘Street Art’, een medium waarmee er op constructieve manier met de buurt in dialoog kan worden gegaan.

De laatste jaren focust hij zich om zijn werk zoveel mogelijk in het straat beeld te krijgen. Dit liefst op een positieve manier.

Het is vooral de laagdrempelig toegang van de kunst in het straatbeeld die Duits sterk aanspreekt.

Zelf vindt hij zijn stijl moeilijk te omschrijven, zolang het maar kleurrijk is!

street art-graffiti-muurschildering-mural-disney-david soner-the mandalorian-regio-luxemburg

David Soner

(BE)

David Soner ontdekte als tiener de Hip-hop cultuur die net het daglicht had gezien. Hij experimenteerde met alle verschillende disciplines hiervan, maar het was door middel van graffiti dat hij zijn ware roeping ontdekte. Al snel groeide zijn interesse in kaligrafie, die door zijn werk als graficus later werd bijgeschaafd door meer hedendaagse inspiratiebronnen. Want Soner schildert altijd mee met zijn tijd, wat zijn moderniteit in zijn werk verklaard. Deze artiest is bovendien een expert in visuele identiteit en schildert vaak naast zijn kunst ook logo’s van bedrijven met de hand, waarbij hij vrijwillig een sterke band met het ambacht behoudt.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-eyes-b

Eyes-B

(BE)

Eyes-B, Brusselse schilder en graffitikunstenaar, tekent al sinds hij zich kan herinneren. Hij schildert nu ook al meer dan 10 jaar. Hij vindt zijn inspiratie in de digitale kunst, vormgeving en het macrogebruik van organische elementen. Geleidelijk aan heeft hij zijn techniek ontwikkeld door meer gebruik te maken van een "freestyle" benadering - improvisatie en spontaniteit leiden zijn werk. De laatste tijd is Eyes-B begonnen met het opzij zetten van zijn klassieke graffiti om zich te concentreren op de abstracte schilderkunst. De leesbaarheid van de brief is vervangen door een bewegende vorm, beelden die geluid dragen. Muziek is de belangrijkste drijfveer van zijn werk. Het ritme geeft vorm aan zijn streken en dicteert zijn bewegingen, wat hem de bijnaam "de dirigent" oplevert. Ritme, stilte, herhaling, pauze, dynamiek... elk aspect van de liedjes waar hij naar luistert wordt in zijn schilderijen belicht. De vele lagen in elk geluid brengen hem ertoe om verschillende texturen en elk ritme te creëren, een beweging glad of onregelmatig, snel of langzaam, tot het compositiespel het perfecte evenwicht kan bereiken.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-huariu

Huariu

(PT)

Huariu ontpopte zich in 2014 als straatkunstenaar en begon zich te richten op zijn werk, waarbij hij alleen zwart-wit en verschillende combinaties van rechte lijnen en vormen gebruikt om abstracte en figuratieve ontwerpen te maken. Hij schildert vooral portretten waarbij alle schakeringen ontstaan door verschillende combinaties van horizontale en diagonale lijnen. Hij waagt zich ook graag aan schilderijen van het bovenlichaam en het onderlichaam, waarbij enige emotie wordt overgebracht door de houding van het lichaam. Huariu werkt vooral op doeken en muurschilderingen met spuit- en acrylverf.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-jamie answord

Jamie Answord

(BE)

Jamie Answord laat op stedelijke ruimten -vaak erotisch getinte - miniatuur schilderingen achter. Aan de hand van een spuitbus en finger painting zorgt hij voor zeer kleine werken die vaak een aanvulling zijn op andere graffiti werken in legale zones of stedelijke infrastructuur. Perfect voor kleine interventies dus! Daarnast is deze artiest gespecialiseerd in Trompe-l'oeil’s waar natuurelementen centraal staan.

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-joachim

Joachim

(BE)

Joachim is een getalenteerde, jonge Belgische street artist die zich relatief snel in de Belgische straatkunstwereld heeft weten te introduceren en zijn plaats in de zon heeft verdiend. Hij staat bekend om zijn kinderlijke spontaniteit en het experimenteren met verschillende stijlen. Naast het creëren van straatkunst in verschillende Europese steden, werkt Joachim ook aan doeken die hij bouwt van kwaliteitsmaterialen die hij op straat vindt. Deze geïmproviseerde doeken, evenals de terugkerende motieven van ogen en tanden, werden het handelsmerk van Joachims unieke kunst.

street art-graffiti-muurschildering-mural-disney-kitsune jolen-marvelhero-regio-gent

Kitsune Jolene

(BE)

Kitsune Jolene (Jolien De Waele, 1992 *) is een kunstenaar gevestigd in Gent, België. Meestal met een focus op emotionele portretten, fauna en flora. Doordrenkt met subtiele knipoogjes naar verschillende culturen en mythen.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-kiuw

Kiuw

(BE)

Kiuw groeide op in een klein stadje in West-Vlaanderen. Op 14-jarige leeftijd ging hij naar Gent om grafische vormgeving te studeren. Hij vulde zijn dagen met het kijken naar tekenfilms, het uitvinden van nutteloze dingen, verpletteren van Nintendo-games en in de problemen komen. Dit diende als inspiratie voor zijn vreemde maar vrolijke illustraties. Hij houdt van het creëren van personages, scènes en grafische elementen. Zoals dr. Frankenstein dat kan, laat hij ze tot leven komen door middel van illustratie, graffiti, animatie, 3D-modellering, grafisch ontwerp, game design & webdesign.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-klaas van der linden

Klaas Van der Linden

(BE)

Klaas Van Der Linden uit zijn liefde voor het schilderen van mensen, objecten en onderwerpen vanuit zijn eigen dagelijkse en persoonlijke leefomgeving. Dit doet hij via een unieke kruising tussen penseel en spuitbus op doek. Van Der Linden is een meester in het weergeven van licht en reflecties en benadrukt deze vaak met felle fluorescerende kleuren. Zijn doeken vormen vaak de inspiratie voor zijn grotere muurschilderingen, die weergaven zijn van een duistere wereld vol spoorwerkers, nachtvlinders en schedels. Vanitas symbolen en nachtelijke taferelen liggen aan de kern van zijn oeuvre dat een reflectie vormt op het leven in al zijn facetten.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-letterknecht-leenknecht

Letterknecht

(BE)

Maarten is een beeldend kunstenaar die gepassioneerd is over het verspreiden van positieve berichten via zijn straatkunst. Hij heeft veel typografische muurschilderingen gemaakt op allerlei plaatsen, en maakt ook afbeeldingen voor andere fysieke en digitale doeleinden. De synergie tussen zijn groeven en grafiek is iets dat een echte creatieve energie creëert. Wat het ook is, hij creëert altijd iets en verspreidt zijn passies over de wereld om te ontdekken en te genieten.

street art-graffiti-muurschildering-mural-lobster robin-regio-gent-garagepoort

Lobster Robin

(BE)

Straat- en beeldende kunstenaar uit Antwerpen die nu in Gent woont. Lobster Robin onderzoekt de individuen die op een kleurrijke en soms psychedelische manier door het leven reizen.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-love

Love

(BE)

street art-graffiti-muurschildering-artiest-mariana ptks

Mariana PTKS

(PT)

Mariana PTKS is een artiest uit Portugal. Haar werk graviteert rond het abstracte en neemt het universum en zijn oneindige mogelijkheden over, gebruikmakend van vurige kleurencombinaties en contrasten in combinatie met scherpe geometrische vormen. Schilderen op verschillende oppervlakken, zoals muren, canvas of hout, maakt haar erg gelukkig!

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-maris

Maris

(BE)

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-matthew dawn

Matthew Dawn

(BE)

Matthew Dawn heeft net zoals van Gogh een blauwe periode gekend, maar is ondertussen verder geëvolueerd naar werk met een hoge graad van realisme. Zijn werken dragen doorgaans diepere boodschappen met zich mee. Bijvoorbeeld voor het werk ‘After All, Strangers Again’ in Gent, putte hij inspiratie uit de liefde en de vergankelijkheid ervan; een ervaring die universeel herkenbaar is.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-nekvel

Nekvel

(BE)

Nekvel likes to work with everyday elements such as toys, cooking utensils,... as a theme. This to find the aesthetic back in the normal. These form almost abstract collages in a colourful palette. For walls he likes to work with "outsiders" where the wall is broken by all kinds of elements. He then sets to work with them to create a site specific work.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-nigel

Nigel Leirens

(BE)

Nigel Leirens maakt de dingen gewoon mooier…

massa’s mooier…

Tovert rauwe muren om tot goud en koper,

Geeft u de maan,

Laat magie door zijn spuitbus en zijn vingers lopen…

Nigel Leirens trekt uw dromen

en de wolken open…street art-graffiti-muurschildering-artiest-nuno viegas

Nuno Viegas

(PT)

Nuno Viegas staat bekend voor zijn fotorealistische werken. Geïnspireerd door de graffiticultuur waarin hij opgroeide, schildert hij vaak handschoenen, T-shirts en maskers; allemaal elementen die herkenbaar zijn voor mensen die illegaal graffiti schilderen. Vandaag de dag is hij aan de slag als een professionele street artist, met werk dat zich subtiel tussen street art en graffiti profileert.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-odeith

Odeith

(PT)

Odeith is een Portugese artiest die al jaren meedraait in de graffiti scene en wel eens de anamorphic master wordt genoemd. Zijn eerste ervaringen werden geschetst op straatmuren en treinsporen en zo had de passie die hij altijd had getoond voor het tekenen een nieuw doel en begon hij te evolueren. Al vroeg toonde de kunstenaar een bijzondere belangstelling voor perspectief en schaduw, in een obscure stijl, die hij later "sombre 3D" noemde, waarbij de composities, landschappen of portretten, boodschappen of hommages, opvielen door hun realisme en techniek. Odeith werd in 2005 internationaal erkend voor zijn baanbrekende invallen op het gebied van de anamorphic art, waarbij hij zich onderscheidde door zijn composities in perspectief en geschilderd in verschillende vlakken, zoals 90º-hoeken of van de muur tot de vloer, waardoor een optisch illusie-effect ontstond.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-plur

Plur

(BE)

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-resto-nieuw gent-the goldmine

Resto

(BE)

street art-graffiti-muurschildering-mural-roa-gum museum-regio-gent

ROA

(BE)

ROA is beroemd om zijn monumentale zwart-witte schilderijen van konijnen, vogels, ratten, vissen en andere dieren, die hij voor het eerst op de muren in de omliggende steden van zijn geboortestad Gent begon te schilderen. De dieren, vaak verzonken, skeletachtig of dood, weerspiegelen de pessimistische kijk van ROA op de maatschappij. Hij zoekt ook steeds relevantie tussen de dieren die hij schildert en de buurt. Vaak zijn ze uitgestorven of niet meer aanwezig in de buurt door omstandigheden.

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-samor

Samor

(BE)

street art-graffiti-muurschildering-artiest-sergekb

Serge Kb

(NL)

Serge zijn werk is vaak geïnspireerd op de natuur en zijn mooie, soms vreemde creaties. In zijn creaties bewerkt hij deze vaak met analoge, futuristische elementen. Zijn interesse in het vergane is terug te vinden in zijn werk waarin hij graag verroeste en beschadigde objecten of muren beschildert. Tekenen en ontwerpen is altijd een belangrijk onderdeel geweest van zijn leven, hij probeert niet te herhalen,...elke muur is anders.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-simian switch

Simian Switch

(NL)

street art-graffiti-muurschildering-artiest-simon mannaerts

Simon Manaerts

(BE)

Simon Mannaerts (SIMO) is een street artist/fijnschilder en parttime fietsmonteur gevestigd in Antwerpen, België. Tekenen is zijn tweede natuur. Hij maakt zowel portretten in olieverf als grootschalige muurschilderingen met blikjes en acryl. Gefascineerd door mensen, dieren, beweging en psychologie. Verzint in kleuren en lijnen wat letters en woorden niet kunnen beschrijven.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-slim safont

Slim Safont

(SP)

"Met mijn werk probeer ik me te richten op situaties in het dagelijks leven die misschien belangrijker zijn dan andere, die representatief zijn voor een specifiek sociaal aspect in elke context.” Nil Safont, beter bekend als Slim Safont, werd geboren in 1995 in Berga, Barcelona. Op twaalfjarige leeftijd betrad hij instinctief de wereld van de stadskunst. Hij heeft een graad in Fine Arts van de Universiteit van Barcelona. Momenteel werkt hij fulltime als muurschilder en schilder, en zijn zijn werken te vinden in verschillende steden in Catalonië of Spanje, maar hebben ook verschillende steden in de Verenigde Staten, Italië, België, Rusland, Frankrijk, Wit-Rusland en Kosovo bereikt. waardoor Slim Safont een internationaal bekende kunstenaar is.

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-smok

Smok

(BE)

Smok is een gerenommeerd straatartiest die graag schildert met spuitbussen, maar niet bang is om borstels of andere media te gebruiken. Zijn doel is om mensen te laten glimlachen of hen te doen nadenken over de natuur, hun verantwoordelijkheden en bewustzijn. Smok maakte zijn eerste graffiti in 1986. Na een onderbreking van 15 jaar begon hij in 2013 opnieuw met schilderen. Zijn werk is ondertussen tot ver buiten Antwerpen te zien.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-solid

Solid

(BE)

Solid schildert maskers en wezens uit losse blokken. Deze schrikken boze geesten weg en beschermen de omgeving waar ze werden geschilderd. Als beginnend artiest wou hij aan de hand van positieve projecten tonen dat graffiti ook kunst kon zijn. Als drijvende kracht achter Wallin' Vzw organiseerde hij allerhande projecten met de muurschildering aan de basis.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-solo cink

Solo Cink

(PT)

Deze bekwame calligraffiti kunstenaar uit Brussel herinterpreteert gotische letters en transformeert ze naar de bouwstenen van geometrische en kleurrijke werken, die er bijna uitzien als mandala's. Zwart, wit en goud zijn kleuren die regelmatig in zijn werk terugkeren en bijdragen aan de mystieke sfeer. De kunstenaar ontdekte kalligrafie tijdens het reizen door Azië, waarna hij deze schrijfstijl volledig naar zijn hand zette. Oosterse culturen zijn voor hem een grote bron van inspiratie. Wie er de tijd voor neemt, kan zelfs het 'Ohm' symbool en andere referenties naar spirituele wijsheden in zijn muurschilderingen terugvinden.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-taquen

Taquen

(SP)

Taquen is een beeldend kunstenaar geboren in Madrid, de hoofdstad van Spanje. Als kunstenaar is hij geïnteresseerd in de veranderingen, beweging en de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Zijn werk is gebaseerd op zijn ervaring en relatie met de natuur, waar hij het meeste tijd doorbrengt.

street art-graffiti-muurschildering-mural-disney-toon van ishoven-the mandalorian-regio-antwerpen

Toon Van Ishoven

(BE)

Toon Van Ishoven is een Antwerpse, Belgische beeldend kunstenaar/ontwerper. Hij maakt muurschilderingen, schilderijen, grafische en audiovisuele ontwerpen. Hij maakt zowel originele, vrije kunst als werken in opdracht. Hij wisselt graag tussen solowerk en samenwerking met theaterregisseurs, schrijvers, choreografen, collega-kunstenaars enz. Elke muur beïnvloedt de inhoudt die hij ervoor kiest. Vaak integreert hij de specifieke vorm of architecturale kenmerken van een gebouw, een zuil of een binnenruimte in zijn ontwerp. Zijn schildertechniek bestaat voor ongeveer 2/3 uit penseelwerk en 1/3 uit spuitbussen en/of airbrush. Het stelt hem in staat om het stuk een substantieel niveau van realisme en een 3-dimensionaal gevoel te geven.

street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-toys

Toys

(BE)

street art-graffiti-muurschildering-artiest-violant

Violant

(PT)

Violant is een getalenteerde Portugese schilder wiens muurschilderingen vaak dieren bevatten. Soms zijn ze surrealistisch en worden meerdere onderwerpen feilloos gecombineerd. Doorgaans kan de kijker een diepere boodschap afleiden uit zijn werk. Violant staat ook gekend voor zijn Braziliaanse manier van schilderen; hij schildert namelijk muren van maar liefst 8 meter hoog; zonder ladder, maar met een lange stok en een borstel.

street art-graffiti-muurschildering-artiest-xuas

Xuas

(BE)De schilderijen van Xuas lijken wel uit een fantasiewereld te komen. Deze ervaren graffiti artiest staat gekend om zijn feeëriek kleurgebruik en fantasierijke taferelen die je meteen aan het dromen zetten. Zowel op kleine als grote oppervlakken komt zijn kleurrijke stijl tot zijn recht.

Want to join our artist team?

Wallin

Revitalizing walls with art

Contact us now and find out how

Contact us

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info