EDF Luminus


Op de muur van een hoogspanningscabine van EDF Luminus brachten wij in samenwerking met de artiesten Klaas Van Der Linden en Matthew Dawn een reeks schilderingen aan. Met het project wouden we de kloof tussen het sociale en het industriële verkleinen. Of op zijn minst aangenamer maken voor het oog. EDF Luminus stond dan ook zeer open voor het idee om hun bijdrage aan de buurt te leveren en hun verhaal te vertellen aan de hand van kunst.

De artiest Klaas Van der Linden wou oog werpen op de kracht van energie, en de schoonheid ervan. Enerzijds de properheid waarin deze kan komen, en anderzijds de esthetische meerwaarde die deze met zich mee kan brengen. Zo schilderde hij een gigantisch eiland met een grote lichtbron die pulseert vanuit zijn bos. We kunnen enkel speculeren waar deze bron energie precies vandaan zou komen. Er is zo een leuke knipoog bekomen naar wat er zich in het gebouw zelf afspeelt.

Artiest Matthew Dawn wou met zijn werk het statisch gebouw van een gezicht en emotie voorzien. Zo bracht hij het fenomeen van de liefde, en het vergaan ervan in beeld.

street-art-graffiti-muurchildering-mural-artiest-klaas van der linden-edf luminus-regio-gent
street-art-graffiti-muurchildering-mural-artiest-matthew dawn-edf luminus-region-ghent

We willen iedereen eraan herinneren dat de fabriek draaiende wordt gehouden door mensen. Graag hadden we dan ook appreciatie getoond naar Elia, EDF Luminus en hun medewerkers, voor de bijdrage die zij leveren aan Stad Gent. Zij voorzien Gent van 20% van zijn stroom en dragen zo bij aan het behoud van de levensstandaard van veel zijn inwoners

Kan uw bedrijf een betere connectie met zijn omgeving gebruiken? Een echte eyecatcher langs buitenaf? Of willen jullie het verhaal op een originele manier communiceren naar de buitenwereld? Neem dan gerust contact op met ons en Wallin’ kijkt samen met jullie hoe kunst kan bijdrage aan uw bedrijf!

Wallin

Nood aan een eyecatcher?

Ontvang een vrijblijvend voorstel!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info