Fire Is Gold

Fire is Gold is een urban inspired festival dat uitpakt met Hip Hop, lifestyle, fashion en alle nieuwe urban trends. Het festival zet veel in op beleving en wou alle aspecten van hip hop uitlichten tijdens het festival. Aangezien graffiti bij de roots ligt contacteerden ze ons om dit element te integreren op een originele manier.

De aanwezigheid van graffiti hebben we geïntegreerd op twee verschillende manieren. Het eerste gedeelte was een installatie van niemand minder dan Odeith uit Portugal. Deze graffiti legende maakte voor de eerste keer in zijn carrière de vlucht naar België om één van zijn anamorphische meesterwerken achter te laten op het festival. Er werd hem gevraagd om de hip hop elementen samen met een letterpiece van Fire Is Gold te verwerken in zijn installatie. Een werk dat hem volledig lag aangezien hij zelf een enorme hip hop fan is. De eyecatcher deed monden openvallen op het festival en zorgde voor veel interactie bij het publiek. Foto’s werden genomen en gerepost op story’s, Instagram of Facebook, er waren zelfs een paar B-boys die zich waanden op de boombox met enkele moves. Een grote toegevoegde waarde alleszins voor Fire Is Gold!

street-art-graffiti-installatie-muurschildering-3d-fireisgoldfestival-odeith-breakdance
street-art-graffiti-installatie-muurschildering-3d-fireisgoldfestival-odeith
street-art-graffiti-installatie-muurschildering-3d-fireisgoldfestival-odeith-breakdance
street-art-graffiti-installatie-muurschildering-3d-fireisgoldfestival-odeith
street-art-graffiti-installatie-muurschildering-3d-fireisgoldfestival-odeith-boombox
street-art-graffiti-installatie-muurschildering-3d-fireisgoldfestival-odeith
street-art-graffiti-workshop-fireisgoldfestival

Naast de installatie stond Wallin’ ook ter plaatse met een interactieve workshop. De roots van graffiti ligt bij tags en dit is waar deze workshop om draaide. Een volledige container had het publiek om zichzelf te kunnen uiten en hun tag achter te laten op het festival. De activiteit sloeg enorm aan en het eindresultaat was een zeer kleurrijke “wall made by the people”. Opnieuw zorgde dit voor veel interactie, foto’s enzovoort.

Jef Willem, organisator van Fire Is Gold, was zeer tevreden van onze graffiti-injectie op het festival. Hij vertelde ons later dat Peter De Cuyper, oprichter van I love Techno en We Love Events, onze installatie en graffiti workshop zelfs gebruikt in zijn lezingen voor event organisatoren. Een verhaal waar we bij Wallin’ een glimlach op het gezicht krijgen.

Zijn jullie ook op zoek naar een eyecatcher voor jullie event? Een interactieve activiteit? Wallin’ kijkt met veel plezier hoe we jouw event kunnen voorzien van een toegevoegde waarde die de bezoekers niet snel vergeten.

Wallin

Nood aan een eyecatcher?

Ontvang een vrijblijvend voorstel!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info