GUM ROA


Sinds de start van Wallin’ was het samenwerken met lokale legend ROA iets dat altijd hoog op onze wenslijst heeft gestaan. Met de komst van het Gum, het nieuw Gents Universiteitsmuseum, kon dit er eindelijk van gestreept worden. Na jaren van reizen, ontdekkingen en het achterlaten van een spoor doorheen de wereld, vond de verfkwast van de ROA zijn weg terug naar huis.

Het GUM is een museum over wetenschap, onderzoek en kritisch denken, waar de bezoeker kan ontdekken dat wetenschap het resultaat is van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding. Ook ROA bleef dit proces tijdens zijn bezoek niet gespaard.

De compositie van het werk weerspiegelde de letterlijke opbouw van zijn werkproces. Al gaande weg zoekt hij naar de juiste stukken voor de juiste plaats. Dit gaf vrucht aan een grote stapel skeletten waaronder die van een olifant, een neushoorn, een grizzlybeer en een okapi.

street art-graffiti-muurschildering-mural-roa-gum museum-regio-gent
street art-graffiti-muurschildering-mural-roa-gum museum-regio-gent

Hij liet zich rechtstreeks inspireren door enkel van de objecten die een link hebben naar het Gum. Zo staat er op een van de bovenste verdiepingen een groot skelet van een okapi tentoon. De olifant refereert dan weer naar het verhaal waarin er ooit een olifant schedel op mysterieuze wijze is verdwenen…

ROA heeft altijd een liefde gehad voor het dierlijke en anatomie. Terwijl hij zich doorgaans zou laten inspireren door de dieren uit de streek waar hij zich begeeft, kon hij zich ditmaal veel ruimer laten inspireren door de grote collectie aan stukken in het museum.

Het verhaal dat dit project vertelt is er één van groei en het vervolledigen van cirkels.

street art-graffiti-muurschildering-mural-roa-gum museum-regio-gent
street art-graffiti-muurschildering-mural-roa-gum museum-regio-gent
street art-graffiti-muurschildering-mural-roa-gum museum-regio-gent
street art-graffiti-muurschildering-mural-roa-gum museum-regio-gent

Marjan Doom, visionair en bezieler van het GUM, begon een klein decennia geleden de eerste stappen te zetten om het museum tot stand te brengen. Voordien was ze hoofd Morfologie voor het Unief. Hier kruisten Marjan en ROA hun wegen zich voor het eerst toen hij langs kwam om te vragen of hij er studies mocht maken van de dieren in het lab. Nu, al die jaren later, kruisen hun paden terug tijdens de realisaties van hun meesterwerk.

Het Gum heeft zijn ligging niet zomaar gekozen. Te vinden middenin de Gentse Plantentuin, om de hoek van MSK Gent en S.M.A.K. , is deze dus omringd door instellingen gewijd aan de kunsten. Het proces achter de aanbreng van deze muurschildering omvatte al deze elementen.

Dit project is een goede weergave van hoe een bedrijf zijn verhaal op een tijdloze basis kan communiceren naar de buitenwereld toe. Het kunstwerk geeft perfect weer waar het GUM voor staat en is bovendien dé grootste eyecatcher geworden in Gent. Vele monden vielen open wanneer het nieuws naar buiten kwam dat ROA opnieuw bezig was in Gent. De pers was laaiend enthousiast en het kunstwerk is twee maal in het journaal van 19u gekomen.

Heeft uw bedrijf ook een eyecatcher nodig met perswaarde een een goede weergave van jullie verhaal? Wallin’ kijkt graag samen met jullie welke meerwaarde uw gevel kan zijn voor uw bedrijf, met een project van begin tot einde uitgewerkt.

Wallin

Nood aan een eyecatcher?

Ontvang een vrijblijvend voorstel!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info