Caroline Favale

De familie De Wilde was al jaren aan het bouwen aan hun perfecte tuin. Een mooi terras, een even mooie vijver en veel groen. Enkel de zijgevel van hun huis familiehuis kon wel nog opfleuring gebruiken.

Tijdens een graffiti wandeling met Wallin’ raakten we aan de praat en plande we een verkennend bezoek in. Meneer De Wilde was dokter en zijn werk vereiste veel motorische precisie.

Wallin’ moest onmiddellijk denken aan een Argentijnse artiest Carolina Favale, die we op het Loures Arte Publica Festival in Portugal aan het werk hadden gezien. Haar werk draait steeds rond dynamische composities waarin handen centraal staan. De link met Meneer De Wilde zijn beroep werd zo op genuanceerde wijze gemaakt. Voeg hier een mooie dosis kleur bovenop en net zoals de tuin krijg je een muur die bloeit. Het enigste verschil, aan de muurschildering heeft de familie geen wekelijks onderhoudswerk!

Heeft u ook een tuinmuur, zijgevel of andere muur thuis waar u niet weet wat mee te doen? Wij zetten elke muur om in een verhaal die bij u past met de juiste artiest. Contacteer ons gerust voor een verkennend gesprek.

39348563 1891061357868025 2548735474365628416 o
street art-graffiti-muurschildering-mural-artiest-carolina favale
IMG 9071
IMG 9069

Leuk weetje!

Carolina zou Europa gedurende 3 maanden afreizen om muurschilderingen te maken in Portugal, Spanje en Oekraïne. Deze laatste locatie kwam helaas in het gedrang door de politieke onrust die toen heerste in het land. Als artiest actief in de publieke ruimte kunnen dit soort voorvallen veel inspiratie teweeg brengen, maar tegelijk ook danig roet in het eten gooien. In plaats van terug te keren naar Argentinië maakte ze nog een passage in Gent om dit prachtig kunstwerk tot stand te brengen. Wij waren zeer blij dat we deze leegte alsnog konden opvullen met een unieke ervaring voor haar en de familie.

De voorbereiding van de muur bracht ook de nodige uitdaging met zich mee. De ondergrond en structuur van de muur was voor ons onbekend terrein. De meer als 100 verschillende vlakken zorgde voor een zeer tijdrovende voorbereiding. Gelukkig worden wij bij speciale projecten die diepe expertise vereisen steeds bijgestaan door de getalenteerde schilder Ernest Larrangé van het renovatiebedrijf Juust.

Wallin

Een lege muur thuis?

Wij vinden de artiest die bij uw wens past!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info