Graffiti Goldrush

In 2017 braken we met Wallin’ voor het eerst toe op het internationaal toneel met het uitwisselingsproject ‘Graffit Goldrush’. Graffiti Goldrush is een graffiti uitwisselingsproject tussen Gent en Lissabon dat plaatsvond in 2017. Enkele van onze lokale artiesten gingen naar Loures gaan om een schildering aan te brengen, en vice versa. Zo wouden we lokale artiesten de kans geven in het buitenland een muurschildering aan te brengen, met het oog op het krijgen van internationale belangstelling.

In Portugal vonden we een structurele partner in de organisatie van Loures Arte Publica. Zij waren er in geslaagd om op 3 jaar tijd 100+ murals aan te brengen in één van de ruwste buurten van de provincie. Het doel van dit project is om de sociale huisvestingsmaatschappij op te waarderen en het imago van de buurt te verbeteren.

In België sloten we ons aan bij het Gents street art festival ‘Sorry, Not Sorry’. Hiermee wouden wij bijdragen aan de profilering van Stad Gent als een open-minded kunststad die talent van over de hele wereld verwelkomt en omarmt.

We zochten naar artiesten die in een belangrijke fase van hun carrière zaten en een eigen stijl ontwikkelden. Voor de Belgische delegatie nodigden we A Squid Called Sebastian, Cee Pil en Solid uit. Uit Portugal ontvingen wij de artiesten Marianna PTCS, Violant en Nuno Viegas.

P1370291
street-art-graffiti-muurchildering-mural-graffiti-goldrush-louresartepublica-sorrynotsorrygent-artiest-violant
street-art-graffiti-muurchildering-mural-graffiti-goldrush-louresartepublica-sorrynotsorrygent-artiest-ceepil
street-art-graffiti-muurchildering-mural-graffiti-goldrush-louresartepublica-sorrynotsorrygent-artiest-nuno-viegas
street-art-graffiti-muurchildering-mural-graffiti-goldrush-louresartepublica-sorrynotsorrygent-artiest-asquidcalledsebastian
street-art-graffiti-muurchildering-mural-graffiti-goldrush-louresartepublica-sorrynotsorrygent-artiest-marianaptks
street-art-graffiti-muurchildering-mural-graffiti-goldrush-louresartepublica-sorrynotsorrygent-artiest solid

Heel het project werd in beeld gebracht in een documentaire, gefilmd en gemonteerd door videograaf Ranto. We spraken met lokaal bestuur in beide steden om hun visie achter de initiatieven te horen. Daarnaast deden we interviews met de betrokken artiesten om een idee te krijgen van hetgeen hun drijft als artiest. Bekijk de video hier!

Eens terug in België wouden we het concept van Loures Arte Publica overdragen naar een soortgelijke buurt in onze stad, namelijk Nieuw Gent. Dit groeide later uit tot het project The Goldmine waar u binnenkort meer over kan lezen op onze website!

street art-graffiti-muurschildering-mural-graffiti goldrush-portugal-loures arte publica
street art-graffiti-muurschildering-mural-graffiti goldrush-portugal-loures arte publica
street art-graffiti-muurschildering-mural-graffiti goldrush-portugal-loures arte publica
street art-graffiti-muurschildering-mural-graffiti goldrush-portugal-loures arte publica
Wallin

Deelnemen aan het project?

Laat ons kijken hoe we kunnen samenwerken!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info