Poëziemuur

Deze muurschildering kon destijds worden gevonden aan de Ajuinlei te Gent. Gelegen in het stadscentrum bood de muur zich aan als een perfect canvas voor dit creatief experiment in samenwerking met Poëziecentrum Gent.

Met de poëzie muur wouden we de creatieve toepassing van ‘het geschrift’ bekijken.

Zo nodigde we in samenwerking met Teletext de Literatuurwetenschapper Kila van Der Starre uit. Zij koos voor ons twee mooie stukken poëzie van de Nederlands dichter Ida Gerhardt en Vlaams dichter Christine D’haen.

Sneller dan de mensen zijn de herten,

sneller dan de herten is de zwaluw;

sneller dan de zwaluw mijn gedachten,

- Ida Gerhardt

Maar rondomheengerold Nacht met elastisch galactisch lichaam

- Christine D’haen

Om het project te realiseren vroegen wij de Brusselse reus Solo Cink, een expert in de kalligrafie, om zijn visuele interpretatie te creëren van deze tekst. Dit resulteerde in dit prachtig kunstwerk. Hij verwierp de traditionele de vorm waarin ons geschrift doorgaans gestructureerd is. Het resultaat lijkt op een amulet of mandala waar de gedichten op creatieve wijze in geschreven zijn.

22179932 1722743931366436 8893643575110974009 o

Met dit project wilden we aantonen dat creativiteit ontstaat door de eigen interpretatie omtrent de plaatsing en vormgeving van woorden. Creativiteit draait ook soms om het loslaten van de status quo. Zelf iets universeel zoals het geschrift kan er zijn vorm en betekenis aan verliezen.

Wallin

Een poëziemuur in uw buurt?

Ontdek hoe wij dit kunnen realiseren!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info