The Goldmine: De Panda

Na onze terugkeer van het internationaal uitwisselingsproject Graffiti Goldrush gingen wij hier sterk aan de slag om hetgeen we daar observeerden, te implementeren. Op termijn willen we de hele wijk van Nieuw Gent opfleuren door middel van muurschilderingen. Zo strijden we tegen de negatieve reputatie waar de wijk nu mee kampt. En welke artiest anders om de spits af te bijten dan onze eigen Cee Pil?

In samenwerking met lokale Basisschool De Panda gingen we aan de slag om het kunstwerk te realiseren. Hij liet zich inspireren door de mascotte van de gelijknamige school in Nieuw Gent. Voor de muurschildering koos hij om de panda te combineren met een dalmatiër. Al vergt het enige aandacht om de hond te ontwaren in het kunstwerk. “De hond staat symbool voor de jeugdige speelsheid van de kinderen van de school”.

Door middel van graffitiworkshops kregen de jongeren van De Panda de kans om zelf ook aan de slag te gaan en in de voetsporen van Cee Pil te treden.

De muurschildering op de gevel wordt een blikvanger voor de hele wijk en past in het bredere verhaal van de opwaardering van Nieuw Gent waar het stadsbestuur deze legislatuur werk wil van maken.

street-art-graffiti-muurchildering-mural-artiest-ceepil-the-goldmine-de-panda-nieuw-gent.jpg
street-art-graffiti-muurchildering-mural-artiest-ceepil-the-goldmine-de-panda-nieuw-gent
Wallin

Deelnemen aan het project?

Laat ons kijken hoe we kunnen samenwerken!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info