The Lion's Den

Deze muurschildering van Ceepil vertelt een verhaal over de Gentse wijk het Prinsenhof.

Bij het Prinsenhof bevond zich ook het (vandaag ontoegankelijke) Leeuwenhof, verwijzend naar een dierentuin die hier al in de 14e eeuw bestond.

Het Leeuwenhof telde op het hoogtepunt tot negen leeuwen. Er was ook sprake van zeker één beer in een berenhok. Ceepil's stijl is perfect om te verwijzen naar de kooien waarin deze dieren werden gehouden en om te laten zien hoezeer ze met elkaar verbonden waren in dit verhaal.

De dieren zouden volgens verhalen als entertainment tegen elkaar moeten vechten. In 1360 doodde een ontsnapte leeuw drie mensen en in 1549 kwam een verzorger om na een beet van een leeuw.

De gebouwen die afgebeeld zijn op de achtergrond van het werk verwijzen naar de Zuiderpoort, de meest zuidelijk ingang naar het Prinsenhof. De muur heeft zelf nog een van de allerlaatste restanten van de oude structuur. Enkel de Noordpoort is momenteel nog in tact.

cee pil
street-art-graffiti-muurchildering-mural-lion's-den-gent-artiest-cee-pil

Is er een historisch verhaal van uw stad dat uitgelicht kan worden door street art? Een mooie aanvulling op één van jullie tours? Wallin’ kijkt graag samen met u hoe we dit verhaal kunnen uitlichten!

Wallin

Uw verhaal vertellen?

Ontvang hoe wij kunnen helpen!

Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info